Wat is copywriting?
Copywriting is de kunst persuasieve teksten te schrijven. Teksten die je tegenkomt in brochures, jaarverslagen, rapporten, Internet of andere plaatsen waar mensen zich een mening vormen over producten, diensten en bedrijven. In tegenstelling tot de journalist - die nieuwsfeiten toegankelijk maakt - gaat het de copywriter primair om het effect dat zijn tekst op de lezer heeft.

Hoe bereikt een copywriter dat?
Een talentvolle copywriter speelt met de elementaire behoeften van zijn doelgroep en maakt gebruik van de juiste stimuli. Om zijn doelen te bereiken creŽert hij teksten die hun werk doen. Een copywriter is dan ook een meester in het overtuigen.

Wat heeft een copywriter daarvoor nodig?
Ervaring, creativiteit en een goede opleiding. Bij Cox Copywriting is dat een afgeronde opleiding marketing en reclame, aangevuld met gerichte trainingen in het ontwikkelen van copy en concept.

Maakt een copywriter alleen maar teksten?
Neen, zeker niet. Ook toespraken, videoscripts, rtv-commercials en andere vormen van communicatie. Vaak in samenwerking met een artdirector, waarmee hij een creatief team vormt, of met andere specialisten uit de communicatiebranche.

Terug